dilluns, de gener 15, 2007

EL PP RECLAMA EL PAGAMENT URGENT DELS AJUTS DE LA POLITICA AGRARIA COMUNITARIA ALS PAGESOS CATALANS

" A la resta de l'Estat ja s'han pagat"

El president del PP de Lleida i Diputat al Parlament, Jordi Montanya, juntament amb el també Diputat Popular, Joan Bertomeu, ha formulat al Govern de la Generalitat una pregunta per saber quin és el capteniment del Govern en relació a la demora en el pagament dels Ajuts de la Política Agrària Comunitària.

Tanmateix, també vol saber quina ha estat la causa de la demora en el pagament d'aquests ajuts als pagesos de Lleida i quant podran estar pagats.

Jordi Montanya explica que els Ajuts de la Política Agrària Comuna consisteixen en uns ajuts d'origen comunitari i dirigits als cultius herbacis -es tracta d'aquelles plantes la part aèria de les quals té consistència herbàcia- que beneficien als agricultors de tot l'Estat i que són posteriorment les Comunitats Autònomes les encarregades de distribuir-los.

El president del PP de Lleida ha remarcat que fins aquest moment únicament s'ha efectuat el pagament d'un 25 per cent d'aquests ajuts als pagesos de Catalunya, mentre que a la resta de l'Estat, a data 2 de desembre de 2006, ja s'havien pagat en la seva totalitat.

Tant Jordi Montanya com Joan Bertomeu reclamen al Govern de la Generalitat el pagament urgent d'aquests ajuts, ja que la demora del seu pagament repercuteix negativament en els pagesos de Catalunya, en general, i de Lleida, en particular.

2 Comentaris:

A les 1:17 p. m., Blogger Marc Arza diu...

Les subvencions a l'agricultura són un llast per al desenvolupament d'una autèntica eonomia del coneixement a Europa.

Val la pena llegir l'entrevista amb l'eonomista André Sapir a La Vanguardia del passat diumenge.

S'han de fer els canvis necessaris per acabar amb la dependència de la pagesia en el curt/mitjà termini i alliberar enormes partides del pressupost comunitari que són necessaries per a la revolució econòmica que toca fer.

Fins aviat,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

 
A les 1:09 p. m., Blogger Jordi Montanya Mias diu...

Hola Marc,
El teu plantejament em sembla carregat de raó, però jo no tractava de la idoneïtat d'aquesta subvenció sinó del fet que si aquesta havia estat concedida, els pagesos de Lleida tenien dret a cobrar-la.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici