dimarts, d’abril 04, 2006

EL PP I LA FRUITA DOLÇA

EL PP ACONSEGUEIX QUE LA GENERALITAT AJUDI AL SECTOR DE LA FRUITA DOLÇA
  • La Comissió d'Agricultura del Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta de resolució presentada pel Grup Popular, on es demana al Govern de la Generalitat habilitar mesures que permetin ajudar al sector de la fruita dolça.

Concretament, la proposta de resolució insta al Govern a que, de cara a les properes campanyes, la retirada de la fruita dolça es faci directament a l'arbre per evitar costos de recol.lecció, l'establiment de controls sanitaris per tal de garantir la qualitat de la fruita importada de tercers països amb la finalitat de limitar-ne les importacions i protegir les produccions de qualitat autòctones i la posada en marxa del Pla de Reconversió Varietal que ha de permetre adaptar l'oferta a la demanda.

Segons el diputat al Parlament i president del PP de Lleida, Jordi Montanya, la producció de fruita dolça any rere any s'ha vist danyada per les inclemències meteorològiques, comportant als fruticultors afectats la pèrdua de la collita, en quantitat i en valor comercial, amb les conseqüents pèrdues econòmiques.

Tanmateix, el diputat Montanya ha explicat que a aquesta situació s'ha d'afegir la crisi de preus que pateix el sector, que en alguns casos han provocat que el fruticultor opti per no collir fuita ja que els costos de recol.lecció superen amb escreix el preu de venda del producte.

En aquest sentit, el diputat lleidatà del PPC ha assenyalat que el Govern de la Generalitat ha d'implicar-se i ajudar a aquest sector que es troba en una sutiació delicada.