dimarts, d’abril 15, 2008

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DEL PARTIT POPULAR AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Els consells comarcals del Solsonès i el Berguedà, i els ajuntaments de Sant Llorenç de Morunys, Berga i Castellar del Riu, han reclamat al Govern de la Generalitat importants reformes i millores en les infraestructures viàries que afecten les seves respectives connexions.

Concretament, consideren del tot necessari millorar i eixamplar els quatre ponts més perillosos del tram de la província de Lleida (LV-4241) i reclamen que s'iniciï l'estudi i es redacti l'avantprojecte de la reforma del tram corresponent a la província de Barcelona (BV-4241) reivindicant que, per raons econòmiques, turístiques i d'impacte ambiental, l'opció més viable és la construcció d'un túnel des de la zona de Terrers fins Avià o l'Espunyola.

Les esmentades infraestructures permetrien enfortir la projecció econòmica i turística de les comarques afectades i protegir de manera eficient el medi natural existent.

Per tot això, el Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya al Parlament insta el Govern de la Generalitat a:

1.- Impulsar de forma urgent les obres de millora i eixamplament dels quatre ponts més perillosos del tram de la província de Lleida de la carretera LV-4241.

2.- Iniciar l'estudi i redacció de l'avantprojecte, en el termini de dos mesos, del tram de la província de Barcelona (BV-4241), tot contemplant en el mateix la construcció d'un túnel que vagi de la zona de Terrers fins Avià o Espunyola.